Göteborg open 2019 kvalturnering för KPMC 2020

Hej!

Kom ihåg att Göteborg open i år är kvalturnering för KPMC år 2020. Vinnaren förutsatt att den inte åkte föregående år får åka denna gång.

/ Styrelsen

10th Pandanet Go European Team Championship 2019/2020

Nu är det dags för Lag-EM igen. Sverige spelar i grupp B och i första ronden möter vi Storbritannien.

Matchen startar 21.00 och går att följa på pandanet.

Sveriges lag i år är

Resa till Kina 2019

Jag blev inbjuden av kinesiska Goförbundet i slutet av juni. De satsar stort detta år och bjuder in alla ordföranden från alla länder i världen. Totalt kom 60 representerar från 55 länder från jordens alla kontinenter. Från Norden saknades Norge och Danmark.

Vi träffades 23-26 augusti i staden Rizhao på kusten ovanför Shanghai.

WAGC 2019

I år representeras Sverige av Martin Li i World amateur go championship. Tävlingen spelas i Matsue i Japan.

Det går att se matcherna på WBaduk goklient och resultaten finns här:

Martin har 1-1 hitills och i nästa rond möter han Storbritanien. Lycka till, Martin!

SM i go 2019

Svenska Mästerskapen i Go spelades i Studiefrämjandets fina lokaler, Brygghuset Stockholm.

21 personer deltog och resultatet blev:

1. Fredrik Blomback 6 vinster

2. Anton Christenson 4 vinster

3. Johan Berntsson 4 vinster

Dessutom spelades SM i Blixt. Vinnare blev Marc Stoehr.

Vill er stad arrangera SM nästa år? Hör av er till styrelsen

Inför Svenska goförbundets årsmöte

Utlysning av Svenska goförbundets årsmöte 1 juni 2019 i Studiefrämjandets lokaler. Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm kl. 17.30-18.30

Här finns möteshandlingarna

Årsmötet hålls som vanligt i samband med Svenska Mästerskapen. Läs mer här

Sverige mot Nederländerna

Ikväll möter Sverige Nederländerna i Pandanet Lag-EM.

Sveriges lag består av:

Eric Oochterlony

Anton Christenson

Marc Stoehr

Jörgen Abrahamsson

Lycka till!

Sverige mot England Pandanet Lag-EM

Ikväll spelade Sverige mot England i Lag-EM Pandanet. Det var rond 7 av 8. Spelade för Sverige gjorde

Fredrik Blomback, Charlie Åkerblom, Martin Li och Kim Johansson. Sverige vann med 4-0.

Bra spelat alla!

Årsmöte Svenska Goförbundet 2019

Dags för Goförbundets årsmöte. Det kommer hållas lördagen den 1 juni kl 17:30 i samband med Svenska Mästerskapen, se inbjudan för information om plats.

Skicka eventuella motioner och ärenden till styrelsen snabela goforbundet.se.

Sverige mot Serbien i 9th Pandanet Go European Team Championship

Sverige fick ihop ett starkt jag. Spelade gjorde Fredrik Blomback, Charlie Åkerblom, Erik Ouchterlony och Kim Johansson. Det var fyra spännande partier men till slut förlorade vi med 1-3. Fredrik lyckades vinna med minsta möjliga marginal, 0,5 poäng, efter ett starkt slutspel.

Sverige har fortfarande en chans att komma på kvalplats till A-gruppen men den chansen är lite mindre efter dagens partier. Tack alla som spelade!